Wat maakt jouw werk bijzonder?
Als psycholoog of orthopedagoog bij Kentalis Eindhoven ben je in de functie van behandelcoördinator verbonden aan twee behandelprogramma’s, een vroegbehandelgroep TOS (2 tot 5 jaar) en een naschoolse groepsbehandeling TOS (5 tot 8 jaar).
Per kind kijk je samen met je behandelteam wat het nodig heeft om zich verstaanbaar te maken, zich begrepen te voelen en te groeien in communicatieve zelfredzaamheid. De complexiteit van de problematiek van zowel het kind als diens systeem maakt de diagnostiek en behandeling uitdagend. Je werkt dan ook multidisciplinair samen met diverse specialisten op gebied van taal- spraakproblematiek waarbij je elkaar uitdaagt de behandeling vanuit vernieuwende invalshoeken te benaderen.

Kennis van onze cliëntgroep is geen eis: Vanaf jouw eerste werkdag volg je het trainingsprogramma afgestemd op jouw rol en de doelgroep waarmee je werkt. Door opleidingen zoals progressiegericht werken, basiskennis TOS, gebarencursus en evidence-based werken groei jij bij Kentalis in jouw rol als specialist.

Wat ga jij doen?
Jij volgt het behandelproces en coördineert de zorg en stuurt hierin twee teams aan. Je geeft inhoudelijk leiding aan een multidisciplinair behandelteam van de vroeg- en naschoolse- groepsbehandeling.
Jouw voornaamste werkzaamheden:

 • In afstemming met de cliënt en zijn/haar ouders / verzorgers stel je samen met het team behandeldoelen op en verwerk je dit in het handelingsplan;
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoud van het handelingsplan en ziet toe op de uitvoering, evaluatie, voortgang en eventuele bijstelling ervan;
 • Je levert een belangrijke bijdrage aan ontwikkeling, onderzoek en kennisdeling;
 • Je stuurt je teams inhoudelijk aan;
 • Je voert intakes uit om te kijken welke behandeling het beste aansluit bij de hulpvraag van de cliënt.

Met wie werk je?
Je werkt op locatie intensief samen met de multidisciplinaire teams en de teamleider. Door op een open, transparante manier de afstemming te zoeken met elkaar, draag je bij aan het zo optimaal mogelijk vormgeven van de behandeling van de cliënten. De grote unit maakt veel doorgroeimogelijkheden en specialisatierichtingen mogelijk. Tijdens de landelijke studiedag van jouw zorgprogramma en andere activiteiten en door de vakgroep van behandelcoördinatoren, bouw je een groot intern netwerk op van collega-behandelcoördinatoren en andere specialisten met wie je kennis en ervaring uitwisselt.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Wij bieden jou:
Een goede start van jouw loopbaan bij Kentalis vinden wij belangrijk. Je hebt ondersteuning van ervaren collega’s, je volgt een trainingsprogramma én er is een preboarding app, waardoor je Kentalis al direct leert kennen. Ook bieden we:

 • Een bruto maandsalaris van €4.185,- tot €6.320,- (FWG 65) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • In 2024 stijgt je salaris per 1 juni en per 1 december met 2%;
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden;
 • Een dienstverband van 22 uur per week. In de praktijk werk je iets meer zodat je tijdens de meeste schoolvakanties vrij kunt zijn. Jouw vaste werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag;
 • Een combinatie met de vacature Psycholoog audiologisch centrum | Kentalis is mogelijk.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sport abonnement, een fiets of uitruil reiskosten?
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato) extra’s zoals, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer en onregelmatigheidstoeslag (wordt berekend over het gehele uurloon);

Wie ben jij?
Jij bent een persoonlijkheid die zijn of haar mening goed kan onderbouwen en op zichzelf kan reflecteren. Daarnaast neem je mee:

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Psychologie, Algemene Psychologie of Orthopedagogiek, aangevuld met de basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD) of NVO basisaantekening diagnostiek is een pré;
 • Jij hebt ervaring met multidisciplinaire behandeling en de aansturing van behandelteams;
 • Je hebt kennis van auditieve of communicatieve beperkingen, of hebt de ambitie om je hierin te ontwikkelen.

Interesse?
Ben je nieuwsgierig geworden? Solliciteer nu naar de functie van psycholoog / orthopedagoog in Eindhoven. Gesprekken vinden doorlopend plaats op de locatie in Eindhoven. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Heb je vragen over deze functie? Ilse van Berkom, manager zorg, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Bel of WhatsApp via 06 23 96 02 26.

We vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Getagd als: psycholoog, vroegbehandelgroep TOS